utvecklingsfas?

vad är de me herr Sigurd?!

Han har sen i söndags sovit som en kratta, oroligt.
Vaknar flera gånger per natt och är ledsen och orolig.

Igår kväll va han helt förstod. De enda som lugnade han va att vi gick runt och bar på han. Så fort man satte sig ner med honom på bröstet så skrek han.

han "tuggar" maniskt på sina händer. Som att de kliar i tandköttet. Så de kanske är tandköttet som börjar spöka för han?
Dregglar som en jag vet inte vad gör han me :P

Kanske de är tänder på g?

Så igår kväll fick han en supp alvedon och liite flytande alvedon på tandköttet.

Och de här me sigges träning utav nacken, ja vi har gjort precis som sjukgymnasten sagt. Få han att följa objekt från höger till vänster. Eftersom han alltid hade huvudet åt höger så skulle vi få han att få huvudet mer till vänster.
Sagt och gjort.
Nu sitter huvudet "fast" åt vänster håll.....

han vägrar att vrida de till höger, vi fortsätter ju att träna han och när han ligger på mage och på bröstet så åker huvudet åt alla håll och kanter. Så han kan ju vrida de om han vill. men denna lilla herre är så bestämd att när han ligger på rygg vägrar han att vrida de hur som helst.

Och de är ju då ett problem för dessa barnmorskor och sjukgymnast.

jag vill ju mena att alla barn utvecklas i olika takter. Så varför är detta ett sånt problem? När han kan vrida huvudet och följa objekt. När han vill....

Ne, nu ska ja passa på att vila medans han för en gång skull sover!

Avtryck
Postat av: Nadia

Låter som typiskt utvecklingsfas. Neo var EXAKT så vid 5 veckor. Titta här:



Vid det fjärde språnget, när barnet är ungefär 18-20 veckor, träder den in i det som Hetty van Rijt och Frans X Plooij kallar händelsevärlden. Då lär sig barnet att göra en kedja av saker. Tidigare, vid 12 veckor, kunde barnet gripa om en skallra, punkt slut. Nu kan barnet gripa om skallran, skaka den, vända den, titta på den och stoppa den i munnen. Att göra sådana händelsekedjor verkar kanske enkelt, men är ganska komplicerat.



Barnets ljud börjar bli mer nyansrika och sammansatta. Nu kan man få höra ljud som låter som ”mamma” och ”pappa”. En annan viktig upptäckt för barnet är att saker finns fast de inte syns. Dags för kurragömmalekar!



Vid den här åldern börjar många träna på att krypa och att vända sig. Barnet gillar också att undersöka föremål med händerna. Det skakar, vänder och bankar, luktar, smakar och biter o allt son kommer i dess väg. Även deras egna händer.



SPRÅNG 5

Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungning därför att stora förändringar är på väg.



Det äter och sover troligen sämre och är mer håglöst än tidigare. Det verkar också som om barnet blivit sämre på att göra vissa rörelser.



Att det tycks gå tillbaka eller står stilla i utvecklingen kan oroa föräldrarna. Men det är helt normalt. Snart kommer de påtagliga framstegen tillbaka.



Kan det stämma tro?

2012-02-16 @ 12:27:15
URL: http://nadiaskriver.blogg.se/

vill du nåt, skriv här!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0