v 27....

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.


Andfådd? Noo shit, de menar ni inte.... blir ju andfådd bara av att vända mig i sängen... sova oroligt? nehe... ja sover mer eller mindre inge alls. Då ja absolut inte kan hitta ett skönt sätt att sova på. Sover jag på vänster sida är de okej, men de blir jobbigt efter nån minut. Sover jag på höger sida så på nåt sätt så kommer bebisen åt och ligger och trycker på revbenet eller nånting är de h*n trycker mot. Ont gör de och ja blir mer andfådd. Ligger ja på rygg så blir ja yr och svimfärdig... så ja, ja vänder mig ungefär 700 11 gånger innan ja somnar av ren matthet...
och drömmarna? Ja va ska man säga....
men ja klagar inte, ja är bara trött och njuter av de =)


Barnet:
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Ja som sagt, knuff mot revbenen- inte skönt, inte heller mot urinblåsan...
Idag är de 97 dagar kvar tills BF! Wow....


De gick iaf kanoon att jobba idag, svettigt som in i helsike. Idag har de varit nån fruktansvärd luft. Fuktig och kvavt. Usch.... ja hatar de. Ja som trodde de skulle bli regn hela dagen då de va mulet imorse och de regna som fan i natt. Nu regnar de och är sol om vartannat. Kul? Ne... ja har satt mig i ett korsdrag så just nu njuter ja. :)

Avtryck

vill du nåt, skriv här!:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0